• jun 14, 2023 vid 14:00
  • Plats:Halmstads Krocketarena & Kransmossen i Borås
  • Senaste aktivitet:jun 11

Geocroquet mellan Halmstad och Borås

Onsdag 14 juni klockan 14:00 är det dags. Halmstad Croquet Club och Borås Krocketsällskap sjösätter en ny tävlingsform. Den kallas för geocroquet och anordnas på två (eller flera) platser samtidigt. Resultaten uppdateras och presenteras parallellt i realtid, på till exempel mobiltelefoner och datorer.

Syftet med tävlingen är att öka vardagstävlandet klubbar emellan. Det underlättas av att spelarna inte behöver resa för att genomföra en match. Geocroquet öppnar dessutom upp den internationella scenen och inspirerar till att nya kontakter tas och etableras. Det gör att nya vänskapsband kan knytas – globalt!

MYCKET ENKEL OCH SNABB TÄVLINGSFORM

Idémakare och projektledare är Pege Gustafsson, driftig klubbdirektör i Halmstad. Han har redan varit i kontakt med en klubb i Portugal och där väckt intresse för planerna. Och Borås Krocketsällskap skulle på sikt kunna spela matcher mot Basingstoke Croquet Club, vänföreningen i England.

Ingen behöver bli förvånad om det snart finns en nationell liga i geocroquet. Till saken hör att själva tävlingsformen är mycket enkel, samt att det inte tar särskilt lång tid att slutföra en match.

TÄVLINGSFORMER FÖR BÅDE SINGEL OCH DUBBEL

Till en början ska det gå att spela singel och dubbel i fyra olika former. Dessa skulle kunna kombineras på det sätt som sker inom exempelvis tennisens Davis Cup. En match tar 15–60 minuter, inklusive en liten paus mellan de fyra olika game som spelas.

Flera klubbar kan alltså delta samtidigt och egentligen finns ingen gräns för hur många som kan vara med. Men det är lämpligt att börja i liten skala och sedan utöka antalet lag efterhand.

TÄVLINGSUPPLÄGGET ONSDAGEN DEN 14 JUNI

Spelformerna inom Geocroquet kommer att presenteras på en särskild webbsida, som lanseras separat. Här kan det räcka med att beskriva den tävling som arrangeras nästa vecka. Det är inte särskilt svårt, för upplägget är enklast möjliga. Deltagarnas uppgift blir att passera sex bågar med ett klot, vid tre tillfällen.

Den spelare som använder minst antal slag räknas som individuell segrare. Den sammanlagda summan slag som deltagarna i respektive lag behöver för att ta sig runt blir klubbens resultat. Och den klubb med lägst summa koras till vinnare.


LAGUPPSTÄLLNING, DELTAGARE

Halmstad Croquet Club

Pelle Wiklund
Irene Carlsson
Bill Gustafsson
Gunilla Gustafsson

Borås Krocketsällskap

Ivar Rasmussen
Patricia Risto
Gösta Malm
Eva Kåberger

FUNKTIONÄRER: Pege Gustafsson (Halmstad), Peter Grönborg (Borås)

Mejla mig när folk lämnar sina kommentarer –

Du måste vara medlem i Svenska Krocketförbundet för att lägga till kommentarer!

Gå med Svenska Krocketförbundet