Utrustning

Utrustning för Svensk krocket och Engelsk krocket skiljer sig ganska mycket åt. Förutom att antalet ingående komponenter i ett krocketset skiljer så är även dimensioner och material helt olika.

Utrustning för svensk krocket

10262877268?profile=original Det finns krocketset i olika kvalitéter. Allt ifrån den lågbudget utrustning som säljs på bensinmackar, till tävlingsutrustning i delrinmaterial. För tillfället finns det bara en tillverkare av tävlingsgodkänd utrustning. Svenska Krocketförbundet rekommenderar alla krocketintresserade att införskaffa utrustning av denna typ.

Det lönar sig i längden att spela med bra utrustning och den håller dessutom en livstid. Det är bara att kontakta Jan-Åke Lundberg i Kalmar, landets enda kvalificerade materialtillverkare. Han gör bågar, klot och klubbor, allt i enlighet med de måttangivelser som beställaren önskar. För klot och klubbhuvuden använder han råmaterial av både delrin och nylon, vilket ger verktyg som har mycket lång livslängd. OBS! Om du planerar att vara med i SKF:s tävlingar: berätta det när du gör din beställning, så att du får exakt den utrustning som används då. Du når Jan-Åke Lundberg på 072-233 54 54, eller via hemsidan

 

Utrustning för engelsk krocket

10262876862?profile=originalDen typ av utrustning som används i Association Croquet och Golf Croquet är helt olik den som används i Svensk Krocket. Det är andra material och andra dimensioner och ett annat antal av ingående komponenter. 

 

 

 

 

 

Tänk på att engelsk krocket är avsett att spelas på gräsmattor som närmast påminner om en golfgreen i kvalitét. Klotens tyngd och bågarnas dimension kan göra det väldigt svårt att spela med riktig utrustning på en sämre gräsmatta av t.ex. fotbollsplanskvalitét.

 

En lista på några som säljer utrustning för engelsk krocket:

Du måste vara medlem i Svenska Krocketförbundet för att lägga till kommentarer!

Gå med Svenska Krocketförbundet

Kommentarer är stängda.