Den 3-4 juni kommer det att hållas en domarkurs i både GC och AC i Anderstorp. Upplägget kommer vara så att man kan delta på lördagen för att bli domare i GC eller lördag och söndag för att bli domare i GC och AC. Kursen kommer ledas av Stephen Mulliner som flyger hit från England och kommer därför hållas på engelska. 

För att kunna delta bör man vara en relativt erfaren krocktspelare och ha kännedom om reglerna på förhand. Alla som deltar kommer behöva genomföra ett web-baserat test före den fysiska kursen. På plats kommer större delen av lördagen innebära praktiska övningar i bedömning av slag och situationer, medan söndagen kommer innehålla mer teori, då reglerna för AC är betydligt mer omfattande än de för GC.

Det är styrelsens förhoppning att varje klubb har möjlighet att skicka en deltagare på kursen. Utifrån möjlighet och intresse kommer mer än en person från samma klubb kunna delta. Kursen i sig kommer vara avgiftsfri, men kostnader för mat och dylikt kan tillkomma.

För att kunna planera det hela vore det bra om vi får en intresseanmälan under februari månad, med vilka som är intresserade att vara med. Anmäl er till eventet och meddela om ni vill vara med på GC elller AC+GC  till Joi på joielebo@gmail.com

Mejla mig när folk lämnar sina kommentarer –

Du måste vara medlem i Svenska Krocketförbundet för att lägga till kommentarer!

Gå med Svenska Krocketförbundet