Du måste vara medlem i Svenska Krocketförbundet för att lägga till kommentarer!

Gå med Svenska Krocketförbundet

Kommentarer

 • Det blev en solig höstdag på Lundavallens krocketbana i Frödinge. Åtta krocketspelare hade samlats för att spela den prestigefyllda turneringen Argus Open, som arrangerats sedan början av 90-talet.
  För första gången stod golfcroquet på tävlingsprogrammet.
  Banorna var nyklippta och nyvältade och bjöd på riktigt bra spel. Sex omgångar spelades i ett seriespel där alla mötte alla, i ett set till 7 poäng.
  Det blev många jämna och välspelade matcher och tävlingen avgjordes inte förrän i den sista omgången då den meste Mästaren Mikael Agebjörn visade att han inte bara är bäst i svensk krocket utan även i golf croquet.
  Resultat;
  1) Mikael Agebjörn, Argus Croquet
  2) Krister Ekholm, Frödinge KK
  3) Thomas C Ericsson, Argus Croquet
  4) Göran Norberg, Spaehre Croquet
  5) Simon Vahlberg. Frödinge KK
  6) Hans Holm, Spaehre Croquet
  7) Angelica Ekholm, Frödinge KK
  8) Carl Robert Douglas, Kila Krocketklubb

  Nästa helg kommer banorna i Frödinge att prepareras inför nästa säsong. Ny dränering skall läggas och gräset skall dressas med sand.
  Till nästa säsong kommer det finnas möjlighet att sätta upp 2 fullskaliga engelska banor vilket gör Frödinge till den bästa krocketanläggningen i landet.

  Välkomna till Frödinges fina krocketbanor 2014!
 • Nästa söndag går Argus Open av stapeln. En av landets mest prestigefyllda krockettävlingar, som spelades första gången för över tjugo år sedan.
  Starkt startfält i år. Göran Norberg kommer nästan direkt från Swiss Open där han blev trea.
  Anmälningstiden går ut den 25/9!
 • Argus Open backar tillbaka till den 29/9! Inget av de andra datumen passade tävlingsledningens kalender.
  Välkomna till Frödinge och Sveriges bästa krocketbanor!
 • Det låter nästan som att du, Thomas, tar mitt råa skämt på allvar, vilket jag inte är van vid. Men i så fall tycker jag att helgen före, 21-22:e är bra. Men Joi och jag kan även 31/8 och helgen 7-8 sept. Men självklart, Thomas, så propsar vi inte på något byte av datum, för hur man än gör så blir det någon som inte kan delta.

   

 • För att inte bli beskylld för att ha riggat tävlingen är ledningen beredd att byta datum för Argus Open. Kinda krocketklubb arrangerar sitt KM den 29/9 och Argus Open flyttar till ett annat datum.
  Något förslag på bättre datum?
 • Aha, så Mikael är upptagen av att bli glorifierad och uppvaktad den dagen. Ytterligare en konkurrent borta? Den där TCE är slugare än man kunde ana.

   

 • Den 29e september är den helige Mikaels dag. Det kanske finns något samband.

 • Hur f-n kan man lägga årets enda GC-tävling samtidigt som Bokmässan går av stapeln? Arrangören måste vara i total avsaknad av kulturell insikt och kunskap, eller är det en medveten handling för att nedbringa antalet reella konkurrenter?

Detta svar raderades.