Joi Elebo är nordisk mästare

Det nordiska mästerskapet i golf croquet hölls som vanligt i Hurum på Holmsbu Krocket Klubb. I år var det 24 spelare som tävlade. Sverige hade med 4 spelare i tävlingen, 5 om man räknar in Magnus som bor i Norge men är Svensk medborgare.

Alla 5 tog sig vidare till slutspel, men till slut var det Joi som drog det längsta strået. Han besegrade Esben Krogstad i finalen med siffrorna 2-7, 7-2, 7-6. Sista gamet var mycket jämt. Esben ledde med 6-2, men Joi gjorde en enastående upphämtning och vann till slut med 7-6. Sista bågen tog han med ett skott från kantlinjen. Det var Jois första mästerskapstitel och fler lär det bli.

Det som var tydligast med årets tävling är att nivån har höjts sedan förra året. Det blir fler spelare som spelar på en hög nivå och matcherna blir svårare. Nu pågår ett projekt med att anlägga fyra helt nya planer i Hurum med bästa internationella standard som målsättning. Det bådar gott för framtiden, men samtidigt riskerar vi i Sverige att bli efterseglade om vi inte får till bättre träningsförutsättningar. Men än så länge är Sverige bäst.

Stort gratttis till Joi som nu kan titulera sig Nordisk mästare.