Riksidrottsförbundet?

Vid senaste stämman sänkte Riksidrottsförbundet tröskeln för att komma med RF. Storleksgränsen för att bli medlem i RF halveras från 50 till 25 föreningar och från 3 000 till 1 500 medlemmar.

Nu känns det inte helt omöjligt för Svenska Krocketförbundet att inom en överskådlig framtid växa sig så stora att en medlemsansökan kan bli aktuell. Jag tror att krocketsporten kan tjäna på ett medlemsskap i RF. Förutom möjligheten till vissa bidrag så vinner vi mycket i anseende. Krocketsporten kommer att tas på lite större allvar och inte som en oskyldig sysselsättning som man ägnar sig åt efter sommargrillningen. 

I dagsläget är vi ca 12-15 (mer eller mindre) aktiva föreningar med kanske totalt 100 medlemmar. Visst är steget stort till 1500 medlemmar, men kan man få ett antal av de lösa sammanslutningar som finns i landet att ansluta sig till förbundet så är det ingen omöjlighet. Sen får vi bli bättreapå att värva stödmedlemmar till våra föreningar.

Jag tror att det är hög tid att vi höjer ribban för förbundet och försöker växa mer! En fördubbling av antalet anslutna föreningar borde kunna åstadkommas inom ett par år!


Du måste vara medlem i Svenska Krocketförbundet för att lägga till kommentarer!

Gå med Svenska Krocketförbundet

Maila mig när folk svarar –

Svar

  • Måhända kan man föreslå att styrelsen styr upp ett medlemsregister?
Detta svar raderades.