rankade lag

Sent omsider en uppdatering av lagrankingen, där inget har hänt sedan oktober: http://www.wcfcroquet.org/Rankings/teamranking.php Och resultatet tycks i och för sig också vara oförändrat, i stort sett. Sydafrika har lyckats samla ihop några fler spelare i golfkrocket, ligger nu på femte plats och Sverige på sjätte. I AC befinner sig Sverige fortfarande på tionde plats.

 

Lite excentriskt att WCF anordnar lag-VM utan att utgå från denna ranking och i stället baserar ordnandet av lagen i divisioner utifrån den ranking som de spelare har som ingår i respektive lag. Om man har tänkt sig att resultaten av årets tävling medför några ändringar för dessa divisioner (och så låter det som om tanken skulle vara) verkar det gå ganska illa ihop med möjligheterna nästa gång det anordnas lag-VM. Om man också då utgår från de spelare som deltar i stället för den ranking som laget har enligt tabellen kan resultatet bli att ett lag som vinner sin division och flyttas upp ett steg råkar ut för att flyttas ner två steg när det är dags för tävling.

Du måste vara medlem i Svenska Krocketförbundet för att lägga till kommentarer!

Gå med Svenska Krocketförbundet

Maila mig när folk svarar –

Svar

  • Vi är bara ca 80 poäng efter Sydafrika i GC-rankingen. Det är inte omöjligt att vi är ifatt redan efter EM om ca en månad.

    När det gäller lag-VM så är årets upplaga ett första experiment och reglerna för kommande tävlingar kommer att bestämmas så småningom. Förslagen som verkar gälla är att det blir uppflyttning och nedflyttning efter resultat, med ett eventuellt extra krav på genomsnittslig ranking för högsta divisionen.

    Viktigt att vi vinner mao.
Detta svar raderades.