norsk standard

Norsk standard är en benämning på en form av krocket som visst inte längre existerar under det namnet. Men norsk standard på krocketbanor etableras nu i Fredrikstad: http://www.croquet.no/nyhet.php?id=210 Nästan så att det kunde finnas anledning att emigrera till Norge?

 

Norsk standard etableras också på krocketjournalistikens område. På den norska hjemmesiden kan man läsa en rubrik med rejäla versaler: Simon Carlsson europamester etter fantastisk finale mot Steven Mulliner. (Namnet felstavat, men i övrigt stämmer det - det var en fantastisk final. Och frågan är om inte den norske skribenten har rätt: det där som såg ut som ett lyckat slumpslag var naturligtvis helt planerat och avsiktligt)

 

Norge som föredöme när det gäller bananläggning, Norge som föredöme när det gäller krocketjournalistik. Nästa steg är väl bara att Roar "The roaring lion" Michalsen och hans medspelare vinner sin division i lag-VM. Ska det gå så illa?

Du måste vara medlem i Svenska Krocketförbundet för att lägga till kommentarer!

Gå med Svenska Krocketförbundet

Maila mig när folk svarar –

Svar

 • Ännu mer norsk standard: det rapporteras att Espen Krogstad har blivit norsk mästare i golfkrocket genom att i finalen slå Roar Michalsen med siffrorna 7-6, 6-7, 6-7. Det låter visserligen som att det i så fall var tvärtom - men så står det: http://www.croquet.no/nyhet.php?id=211

  Det som verkligen framstår som norsk standard är att 17 spelare deltog i tävlingen och flera kom ifrån nya klubbar. Fortsätter det så här kan det hända helt oförutsedda saker under det nordiska mästerskapet. För tillfället 4 svenska spelare anmälda - och det räcker visserligen till platserna i de två semifinalerna, men det är ändå inte tillräckligt. Det krävs också två för att spela plate-finalen.

  I och för sig kan man ju inte ha några invändningar mot att en norrman vinner NM, men det duger inte om en norrman dessutom skulle vinna NM. Om man får uttrycka det så. Hur som helst får man väl under tiden gratulera Roar och Espen till att någon av dem vann, vem det nu var.
 • Lars-Inge Nilsson sa:
  Det intressanta är möjligen att man av bilden på anläggningen kan få ett intryck av att det i stället har anlagts en bana där man ska ägna sig åt konståkning, något som i Norge har stolta traditioner - Sonja Henie är väl ett bra exempel (och hon skrev en ganska trevlig självbiografi för övrigt, Mitt livs eventyr). Grannens gräsmatta är med andra ord för tillfället inte särskilt grön. Beskrevs den inte som turkos?

  Då kanske Hjulmakarveien anländer till Southwick i konståkningstrikåer i stället - och satsar på en kvadruppel toe loop i utbyte mot en triple peel. Det blir säkert en spännande tävling.
 • Det intressanta är möjligen att man av bilden på anläggningen kan få ett intryck av att det i stället har anlagts en bana där man ska ägna sig åt konståkning, något som i Norge har stolta traditioner - Sonja Henie är väl ett bra exempel (och hon skrev en ganska trevlig självbiografi för övrigt, Mitt livs eventyr). Grannens gräsmatta är med andra ord för tillfället inte särskilt grön. Beskrevs den inte som turkos?

  Då kanske Hjulmakarveien anländer till Southwick i konståkningstrikåer i stället - och satsar på en kvadruppel toe loop i utbyte mot en triple peel. Det blir säkert en spännande tävling.
 • Risken finns. Jag tycker att Norge precis som Sverige blir lite bättre för varje år. Nu kommer de att ha bättre träningsförutsättningar än oss också. Det är nog bara en tidsfråga tills den Nordiske mästaren kommer från Norge. Förhoppningsvis ligger vi fortfarande steget före i AC och lyckas vinna vår division i lag-VM.
Detta svar raderades.