Det började med succé och slutade i fiasko!

Fredagen den 4 maj var vi fyra förväntansfulla svenskar som begav sig av mot Fredrikstad för att spela landskamp mot Norge. De fyra svenskarna var Simon, Krister, Jonatan och Jonny. Vi åkte till Norge med stora förhoppningar om att än en gång få visa för norrmännen vilket nordiskt land som är ledande i krocketvärlden. Tyvärr skulle den här helgen visa något helt annat…

Vi anlände till Fredrikstad runt 20:30 på fredagskvällen efter att ha genomfört en resa som vanligt bestod av det mesta då Simon var chaufför. När vi kom fram möttes vi av ett varmt välkomnande av två glada norrmän som redan hade påbörjat uppladdningen inför tävlingen på norskt vis. Vi möttes också av en plan i ett skick i absolut världsklass med en belysning som gjorde det möjligt att spela krocket även när solens ljus inte infann sig. Bredvid planen låg en klubbstuga fullt utrustad med kök, tv, musikanläggning, bord och soffor. På fredagskvällen spelade vi inga tävlingsmatcher utan njöt istället av lite vänskaplig krocket, grillning, lägereld och musik.

På lördagen vaknade vi av att planen var vit och snön vällde ner utanför fönstret. Det slutade att snöa ganska tidigt men det dröjde ytterligare några timmar innan snön hade smält från planen. När den väl hade gjort det kunde landskampen börja..

Landskampen bestod i att samtliga svenskar och norrmän, förutom Jonny och Lasse som bara spelar Golf Croquet, skulle möta varandra i både association och golf croquet. Under lördagen genomfördes många jämna, spännande kamper och stundtals bjöd lördagen på riktigt bra spel. Efter lördagens matcher ledde Norge landskampen med 2 fler vinster än Sverige. Kvällen avslutades med Mongolisk take-away och underhållande snooker på Eurosport.

Söndagen inleddes med att en norrman, nämner inga namn men studerar man världsrankingen har han en ledande roll i det norska laget, dundrade in i klubbstugan tidigt på morgonen och försökte på så sätt sätta skräck i det svenska laget. Det märktes att det fanns en oro hos honom och han försökte på alla sätt att knäcka sina motståndare före matchstart. Vattnet sprutade över det svenska laget samtidigt som musiken drog igång på högsta volym. Trots att morgonen knappt hade infunnit sig var det bara att kliva upp ur sängen och ladda för matchstart.

Första matchen denna söndagsmorgon spelades mellan Roar och Jonatan. Rivaliteten mellan de bägge spelarna märktes tydligt när matchen startade. Trots den brutala väckningen och brist på sömn lyckades svensken plocka hem detta möte och nu skiljde det bara 1 vunnen match mellan länderna. Tyvärr fortsatte inte Sveriges segertåg utan Norge började återigen ta kontroll över spelet. Jonatan förlorade mot Lasse, Simon förlorade mot Steinar och Krister förlorade mot Lasse. Detta ledde till att det Svenska laget fick inse sig besegrade efter helgens landskamp. Norge vann slaget om Norden och visade att deras utveckling som krocketnation tydligt går i rätt riktning.

I höst väntar ett lag VM i golf croquet. Sverige spelar i förstadivisionen och Norge spelar i andradivisionen. Detta kan man tycka är lustigt efter helgens spel och speciellt med tanke på resultatet. För att Sverige ska vara med och slåss om medaljer i höst, vilket är målsättningen, krävs det en rejäl uppryckning och en stor dos träning. Nästa utmaning för det svenska landslaget blir The open golf croquet championship i Brighton 21-24 juni. Då hoppas vi på större framgångar och minst en svensk medalj.

Signerat John T.

Visningar: 206

Kommentera

Du måste vara medlem i Svenska Krocketförbundet för att lägga till kommentarer!

Gå med i Svenska Krocketförbundet

SM Resultat 2021

SM i Association Croquet 2021

1. Lewis Palmer

2. Joi Elebo

3. Eje Elebo

SM i Golf Croquet 2021

1. Joi Elebo

2. Lewis Palmer

3. Mattias Vainio

Plate. Anton Kamne

SM i Svensk Krocket dubbel 2021

1. Mikael Agebjörn / Thomas C Ericsson

2. Joi Elebo / Eje Elebo

3. Anton Kamne / Björn Kamne

SM i Svensk Krocket enklots singel 2021

1. Mikael Agebjörn

2. Joi Elebo 

3. Tim Öhrberg

SM i Svensk Krocket tvåklotssingel 2021

1. Thomas C Ericsson

2. Joi Elebo 

3. Mikael Agebjörn

SM i Golf Croquet dubbel, 2021

1. Ivar Rasmussen & Jörgen Larsson

2. Joi Elebo & Daniel Larsson

3. Mattias Vainio & Anders Elfström

© 2021   Created by Joi Elebo.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor