Svensk succe i Southwick

För de som vill spela krocket under perfekta förhållanden mot bra motstånd, finns det många möjligheter. En sådan är att åka över till England och delta i någon tävling där. Varje vecka finns det flertalet tävlingar att välja bland vilka är öppna för vem som helst att anmäla sig till.

 

En tävling som spelas varje år är Sussex Open Golf Croquet Championship. I år var det tre spelare från Sverige som tog möjligheten att mäta sina krafter mot Engelsmännen. Lars-Inge Nilsson, Jonatan Andersson samt Johnny Pallhed åkte till Brighton för att visa vem som är bäst. Och bra gick det.

 

Johnny som gjorde comeback i internationella krocketsammanhang efter flera års frånvaro spelade mycket bra. Övertygande spel räckte nästan till en semifinalplats. Många sköna vinster, bl.a. mot Lionel Tibble vilken tidigare i sommar var i VM-slutspel. Till sist blev det en platevinst och totalt femma i tävlingen.

 

Lars-Inge lyckades plocka en seger, intressant nog mot just Johnny. Att slå den som kommer femma betyder att man egentligen själv borde bli minst fyra.

 

Bäst av allt gick det för Jonatan, som vann finalen mot Howard Cheney med klara 7-4, 7-6. Efter att spelat bra i VM, men ändå inte varit helt nöjd, har John T tränat in ett nytt grepp. Det gav resultat direkt och spelet i tävlingen höll absolut toppklass. Det var egentligen ingen annan som hotade och Jonatan visade att Sverige kan mäta sig med England.

 

Det finns många alternativ för den som vill åka till England och tävla. Nästan varje klubb håller en eller två öppna tävlingar varje år. Möjligheterna är många och speciellt i Brighton och London går flera av de mer lockande tävlingarna. Mycket lämpligt då det är enkelt att resa dit. Jag hoppas att fler följer exemplet och tar chansen att uppleva krocket i sportens hemland.