Nyligen avgjordes VM i Association Croquet i London. Nybliven världsmästare är Robert Fletcher från Australien. Han blev därmed historisk på flera olika sätt. Han är den förste australiern som lyckats bli världsmästare. Han är också yngst genom tiderna att vinna ett VM, med en ålder på 20 år och 20 dagar. Dessutom är han först någonsin att gå helt obesegrad genom ett VM. Robert vann 24 game på rad. Med tanke på vilken hög nivå det är på ett VM får detta ses som en fantastisk prestation.

Förre mästaren Reg Bamford åkte ut i sin semifinal mot Paddy Chapman, vilken sedan inte riktigt räckte till i finalen. Den fjärde semifinalisten var Andrew Johnston från Irland. Alla fyra semifinalisterna spelade väldigt bra. Det var ingen slump att just dessa fyra gick längst i tävlingen.

Anmärkningsvärt är att England inte hade med någon spelare i semifinalerna. Det har aldrig tidigare hänt. Däremot har de fortfarande störst bredd, då det var 21 av 32 spelare i slutspelet som var engelsmän.

Sveriges representant, Lewis Palmer, lyckades inte få till det riktigt i gruppspelet. Det är egentligen inte så konstigt då han nyligen gjort comeback i större krocketsamanhang. Det som saknades för ett bättre resultat är helt enkelt mer träning. Det visade sig också gå bättre i platespelet och Lewis förbättrade sitt spel för varje dag. Några vinster blev det i alla fall till slut i protokollet.

Alla resultat finns på http://www.croquetscores.com/2013/ac/the-14th-wcf-world-championship

Nästa år går det inget individuellt VM, varken i AC eller GC. Däremot hålls ett lag-VM i AC 2014. Det blir nästa chans för svenska spelare att spela VM-matcher.

/Simon