European mainland champions

Efter en fantastiskt krocketvecka i Cheltenham kommer det svenska landslaget hem med sin titel i säkert förvar. Vi blev återigen European mainland champions. Det betyder i korthet att vi är bäst när man räknar bort britterna.

 

Lag-EM spelades i år i form av en swiss-turnering. Det innebär att man möter svårare motstånd ju bättre det går. Efter sex spelade omgångar låg Sverige på plats 5.  De fyra bästa gick till semifinal. Lite trist att missa slutspelet med minsta möjliga marginal. I den sjätte och avgörande kvalrundan spelade Sverige mot England. Det blev tre väldigt jämna partier som alla kunde slutat åt vilket håll som helst. Nu lyckades Simon vinna sin match mot Dave Mundy och Ulf hade initiativet i slutet av sin match då han peggat ut ett av Dave Kibbles klot. Med de återstående klämmorna på 4-back träffar Dave ett 20-yard slag och tar sina tre bågar.  Även Joi var nära en vinst i GC. Han mötte Richard Thompson och förlorade knappt i tredje game med 5-7. Så nära var vi en skräll mot England och en plats i semin.

 

I stället för slutspel blev det platematcher och avslutande matcher i mainland-trofén. Vi besegrade Norge 2-1, Schweiz 2-1 och Tyskland 2-1. Wales blev däremot för svåra och vi förlorade platefinalen med 1-2.

 

Även om placeringen blev densamma som för två år sedan, så har spelet förbättrats avsevärt. De bättre lagen kan inte räkna med att vinna automatiskt mot oss längre. De behöver ställa upp med spelare som presterar sin bästa krocket för att slå oss. Samtliga svenska spelare avancerar rejält på rankinglistorna efter tävlingen. Det betyder i alla fall att vi presterat över förväntat.

 

Nu är det bara två år kvar tills vi återigen får chansen att kunna ta oss till vårt första slutspel i lag-EM.