SM i Svensk Krocket 2014 Här kommer kompletta resultatlistor. Upptäcker ni något fel, felstavning, fel klubbnamn el.dyl. hör av er till eje@carpelibrum.com SM 2014

SM-tävlingarna är nu avgjorda. Borås begåvade oss med strålande sol i dagarna tre. Oväntat, men härligt. Speciellt för oss, Krister, Simon, Joi och undertecknad som satte upp bågar i ösregn under några timmar. Tack Simon och Krister för hjälpen.

Spelet var som vanligt nervöst, men blev aldrig jäktigt av tidsskäl. Vi spelade entimmarsmatcher vilket fungerade bra. Många nya deltagare i singel, 14 st, gör att hoppet för krocketsporten lever. Tyvärr lyckades ingen av dem ta sig till semifinal, men Thorbjörn Gunnarsson och Boje Elebo tog sig till kvartsfinal i alla fall och hamnade på 11:e resp 15:e plats.

I toppen på resultatlistorna hittar vi idel gammal fin krocketadel. Jonatan, Simon, Mikael, Krister, Thomas, Joi och jag själv tog finalplatserna.

För egen del minns jag mest dubbelsemifinalen där min krockeringsmiss, klotet rörde sig inte, höll på att kosta oss segern. Jag fick till slut en liten, men dock, chans att pinna Molle genom de två sista bågarna och lyckades. En oerhörd lättnad, då en miss i dubbel för min del känns mycket värre än i singel. I finalen chansade vi och jag gick ut och lämnade Joi ensam, vilket höll på att straffa sig. Räddningen blev möjligtvis en liten ojämnhet i gräset som gjorde att Thomas till slut fastnade i en båge och guldet åter hamnade hos Carpe Croquetum.

Tack Joi, som påpekade att jag vid ett tillfälle var på väg mot fel båge. Efter att ha tagit kronan och sedan spelat tillbaka genom densamma för att få bästa läge höll jag på att gå mot båge 6 istället för båge 10.

En liten trevlig sidohändelse var att Molle spelade en Golfcroquetmatch mot min sonson Theo. Theo 4 år, fick slå dubbla slag och lyckades vinna över Molle. Nästa dag undrade Molle om Theo var med igen, så han kunde få möjlighet till revansch. Tyvärr var så inte fallet.

/Eje

Visningar: 184

Gör ett inlägg på det här

SM Resultat 2021

SM i Association Croquet 2021

1. Lewis Palmer

2. Joi Elebo

3. Eje Elebo

SM i Golf Croquet 2021

1. Joi Elebo

2. Lewis Palmer

3. Mattias Vainio

Plate. Anton Kamne

SM i Svensk Krocket dubbel 2021

1. Mikael Agebjörn / Thomas C Ericsson

2. Joi Elebo / Eje Elebo

3. Anton Kamne / Björn Kamne

SM i Svensk Krocket enklots singel 2021

1. Mikael Agebjörn

2. Joi Elebo 

3. Tim Öhrberg

SM i Svensk Krocket tvåklotssingel 2021

1. Thomas C Ericsson

2. Joi Elebo 

3. Mikael Agebjörn

SM i Golf Croquet dubbel, 2021

1. Ivar Rasmussen & Jörgen Larsson

2. Joi Elebo & Daniel Larsson

3. Mattias Vainio & Anders Elfström

© 2021   Created by Joi Elebo.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor