Till Southwick och Sussex County Croquet Club åkte vi fyra skandinaver i år. En tävling som vanns Jonatan A 2011 och lyssnade jag på honom var syftet att vinna även i år. Lyssnade jag på Simon Carlsson tänkte han vinna men tyckte också att det borde bli fyra skandinaver i semifinal!

Efter första dagens spel var bara Simon och Jonatan klara för kvartsfinal. Jonatan noterade dock att det räknats fel på mina poäng och på söndagen var även jag vidare.

Jag fick Martin French i första och gjorde min bästa match i tävlingen men det räckte inte. Jonatan och Simon vann sina och fick då möta varandra i semi. Den vanns av Simon som fick Martin French i final. Jonatan fick ta hand om David Crawford i match om 3e plats. Under tiden spelade jag fram mig till match om 5e plats och Steinar Olsen från Norge höll som bäst på med sin svit på 5 segrar och ingen förlust och därmed vinst i platen.

Det går som det går och Jonatan vinner sin match och blir 3a, Simon förlorar efter långa 2-1 (7-3, 2-7, 7-5) och verkar vara nöjd efter ett tag. En hedrande 2a plats! Jag förlorar mot Peter Belchin från Wales och får nöja mig med 6e plats.

Reflektion: de som gick till plats ett till fyra var också de enda som hade 0 i handicap. Sedan var det ettor och tvår i en hyfsad jämt fallande skala, med några undantag.

Nu sitter jag på flyget hem efter en superfin helg och jämför med Norway Open där Simon, 2a plats även där, slog ut mig i kvarten och jag landade på 6e plats där också. En plats som inte är så rolig för det känns som idel förluster för att hamna där. Om två veckor är det Swiss Open och träningen innan dess kommer att utgöras av långa och stenhårda rensningar - då jä..ar!

Och 29/9 Argus Open i Frödinge...

Visningar: 146

Kommentera

Du måste vara medlem i Svenska Krocketförbundet för att lägga till kommentarer!

Gå med i Svenska Krocketförbundet

SM Resultat 2020

Association Croquet 24-25/8 - 2020

1. Joi Elebo

2. Lewis Palmer

3. Eje Elebo

Golf Croquet Singel 21-23/8 - 2020

1. Joi Elebo

2. Lewis Palmer

3. Anders Elfström

Bowl. Mattias Vainio

Plate. Tomas Sandström

Svensk Krocket Dubbel 14/8 - 2020

1. Krister Ekholm & Simon Vahlberg

2. Thomas C Ericsson & Mikael Agebjörn

3. Erik Svensson & Mattias Johansson

Svensk Krocket Singel 15/8 - 2020

1. Thomas C Ericsson

2. Krister Ekholm

3. Tim Öhrberg

Svensk Krocket tvåklotssingel 16/8 2020

1. Thomas C Ericsson

2. Jan-Åke Lundberg

3. Krister Ekholm

Se tidigare mästare

© 2020   Created by Joi Elebo.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor