Svenska Krocketförbundet

Krocket spelas med klubba och klot

Krocketsäsongen 2010 är över för min del. Det återstår några enstaka hösttävlingar, men inga som jag tänkte spela.

Om jag lite snabbt skulle summera säsongen så blev det ett NM-brons, ett SM-brons, två SM-silver, två SM-guld och ett EM-guld. Ett facit som jag är ganska nöjd med. Framför allt känns EM-guldet som en riktig triumf. Jag kanske aldrig lyckas prestera något liknande mer. Det kan ha varit höjdpunkten i min krocketkarriär.

Det som inte lyckades så bra är några andra tävlingar. Västsvenska mästerskapen blev ett misslyckande. Lag-VM blev också ett fiasko. Parkstone summer tournament kunde slutat bättre. Det kunde blivit minst ett SM-guld till. NM gick inte särskillt bra. Det finns mycket som kan bli bättre. Framför allt är jag besviken över att min grade fallit lite i AC. Det verkar som om jag fastnat på en platå strax över 1900-poäng. Nu måste jag jobba hårdare på att höja mitt AC-spel och har som mål att rankingen skall över 2000 nästa säsong.

Jag är egentligen mer intresserad av att satsa på AC, men nästa år är det VM i GC i England. Det blir säkert den säsongens höjdpunkt. Jag hoppas vi får med 3-4 svenska spelare den här gången. Tidigare har vi bra haft med en representant för Sverige i VM.

Övriga internationella tävlingar som planeras för nästa säsong är Lag-EM och eventuellt ett EM i GC. EM i AC flyttar från Jersey till Irland nästa år. Där har jag aldrig varit så det kommer att bli en ny bekantskap. Dessutom blir det förmodligen ett NM i Norge som vanligt. Denna gången kanske Letterna dyker upp. Sedan blir det säkert någon träningslandskamp. Tyskland, Tjeckien eller Norge kanske.

Visningar: 72

Kommentera

Du måste vara medlem i Svenska Krocketförbundet för att lägga till kommentarer!

Gå med i Svenska Krocketförbundet

© 2020   Created by Simon Carlsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor