Det var ingen trevlig upplevelse att vakna 05:30 på lördagsmorgonen och börja dagen med att vara riktigt illamående. Efter detta ut i nollgradig kyla och sätta upp tre planer. Vad gör man inte för att få spela lite krocket.

Jag spelade rätt kass hela lördagen, hade liksom ingen riktig ork. Jag tänkte att jag hade råd att förlora tre av 9 matcher och ändå gå till slutspel. Jag fick springa upp mellan matcherna och tömma magsäcken ett par gånger. Det gick trots allt att hanka sig fram och ta en match i taget. Efter lördagens nio gruppspelsmatcher hade jag bara förlorat en match och var redan klar för slutspel. Det gick bättre på söndagen, vann mina sista två gruppspelsmatcher och gick till slutspel som gruppetta.

I semifinalen fick jag möta Eje som spelade på en ganska hög jämn nivå hela matchen. Jag fick skärpa till mig och prestera mitt bästa för att slå honom.

I finalen mötte jag Joakim som hade spelat bättre och bättre för varje match. Han har en bra precision och träffar många långskott. Det gör att man måste ta de chanser man får för att kunna slå honom och man måste själv hålla uppe precisionen. Jag tyckte första gamet gick ganska enkelt, men sedan gick det sämre i andra. Av någon anledning förlorar jag väldigt ofta andra gamet om det gått för lätt i det första. Jag tror helt enkelt att jag tappar koncentrationen lite. I tredje blev det jämnare men jag kunde till slut vinna det och ta hem mitt tionde SM-guld.

Efter en mycket ansträngande och jobbig helg kom jag i alla fall hem med ett SM-guld i bagaget och 1,5 kilo mindre kroppsvikt.

Visningar: 69

Taggar: sm, tävling

Kommentera

Du måste vara medlem i Svenska Krocketförbundet för att lägga till kommentarer!

Gå med i Svenska Krocketförbundet

© 2020   Created by Joi Elebo.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor