Torsdag 8 juli.

Imorgon startar SM i Frödinge. Jag vet inte om det är tredje eller fjärde gången som tävlingarna är förlagda till denna ostkakemetrolpol, men det brukar alltid vara trevliga tillställningar. Med banskötare som Krister och Simon kan det aldrig gå fel. Har varit på Lundavallen några timmar idag och hjälpt de båda herrarna med förberedelserna. Det kommer att bli "the best games ever", som OS-generalen alltid brukar säga när han sammanfattar de senaste OS-tävlingarna.

Tre olika grenar står på programmet. Tre mästare skall koras. Tre dagar av spänning. Rafflande spel. Glada tillrop. Sarkastiska kommentarer.

Det kommer att bli hett i Frödinge. Den grekiska stråhatten plockas ner från hyllan.

See you at the croquet court!

Visningar: 136

Kommentera

Du måste vara medlem i Svenska Krocketförbundet för att lägga till kommentarer!

Gå med i Svenska Krocketförbundet

Kommentar av Thomas C Ericsson den 11 Juli 2010 kl. 19.41
Söndag kväll. Solen strålar fortfarande över Frödinge. Årets SM-tävlingar är över. Många trötta och glada krocketspelare har åkt hem. Det är bara de energiska Simon Vahlberg och Krister Ekholm som plockar ihop de sista resterna av en fantastiskt lyckad SM-helg.
Dagens dubbelspel blev en mycket svettig historia, i dubbel bemärkelse. Tufft gruppspel och dramatiska finaler.
Efter många rafflande slag och jämna matcher stod återigen Argus-pojkarna Thomas och Mikael som segrare. De slog arrangörsparet Simon och Krister i en het final.
Bronsmedaljerna erövrade Simon Caarlsson och Ulf Söderberg (Tant Emma) som slog Eje och Joi Elebo (Carpe Croqeutum) i matchen om tredje pris
Kommentar av Thomas C Ericsson den 10 Juli 2010 kl. 19.03
Över 30 grader på Lundavallen (minst). Krocketkloten svettades. Finalen i svensk krocket blev en riktigt het historia. Spelet led en del av värmen, men Simon Carlsson (Tant Emma/Varberg), Ulf Söderberg (Tant Emma/Lerum), Krister Ekholm (Frödinge) och Thomas C Ericsson (Argus/Vimmerby) kämpade på. Spelet böljade ganska mycket och ingen av spelarna fick något bra "slagläge". Efter en dryg timme fick dock Simon Carlsson ett riktigt bra läge och kunde gå runt och vinna! (Det var välförtjänt efter fyra raka andraplatser i SM.) De kvarvarande spelarna höll på i ytterligare en och en halv timme. Alla tre hade hyffsade chanser att gå ut och ta andraplatsen, men till slut var det Krister Ekholm som knep andraplatsen (Han har varit i fyra finaler de senaste åren så denna silvermedalj var mycket efterlängtad). Efter viss dramatik och ett bra långskott så kunde jag äntligen knipa en SM-pokal i singel. Det var kanske tio år sedan sist.. Mikael Agebjörn vann B-finalen. Vi kommer att vara riktigt taggade inför morgondagens dubbelspel. Vi har en förstaplats att försvara och den kommer vi inte att släppa ifrån oss utan en riktig kamp.

Nu tänds grillen på Lundavallen. En och annan öl har korkats upp. Mästaren Simon har setts sitta och dricka vin på en filt med ett par flickor. Det kommer att bli en trevlig kväll :-)
Kommentar av Thomas C Ericsson den 10 Juli 2010 kl. 13.29
Lördag 10 juli!
Har just avnjutit en god lunch med spagetti och pasta. Nu är det dags för kvartsfinaler. 16 av de 21 spelarna gick vidare. Solen fortsätter att skina. Det kommer att bli en påfrestande eftermiddag.
Det gäller att dricka mycket.

SM Resultat 2021

SM i Association Croquet 2021

1. Lewis Palmer

2. Joi Elebo

3. Eje Elebo

SM i Golf Croquet 2021

1. Joi Elebo

2. Lewis Palmer

3. Mattias Vainio

Plate. Anton Kamne

SM i Svensk Krocket dubbel 2021

1. Mikael Agebjörn / Thomas C Ericsson

2. Joi Elebo / Eje Elebo

3. Anton Kamne / Björn Kamne

SM i Svensk Krocket enklots singel 2021

1. Mikael Agebjörn

2. Joi Elebo 

3. Tim Öhrberg

SM i Svensk Krocket tvåklotssingel 2021

1. Thomas C Ericsson

2. Joi Elebo 

3. Mikael Agebjörn

SM i Golf Croquet dubbel, 2021

1. Ivar Rasmussen & Jörgen Larsson

2. Joi Elebo & Daniel Larsson

3. Mattias Vainio & Anders Elfström

© 2021   Created by Joi Elebo.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor