Det är många tunnlar i Norge, dem skall man ta sig igenom. Det är många bågar också. Om man tar sig igenom dem blir det lättare att vinna.

Ännu en match som jag kommer att glömma sent. Semifinal i NM mot Esben. Han spelar bra och träffar mer långa rensningar än vad jag gör. Det ger mig ett underläge och jag förlorar första gamet. Vinner sedan andra relativt komfortabelt. Hamnar i underläge i tredje och måste jaga ifatt. Varje gång jag tycker mig få till ett bra läge att ta en båge och få fördel på nästa så sätter Esben en längre rensning och förstör. Det pågår ända till ställningen 6-6. Efter lite misslyckade upplägg på båge 13 får jag till slut ett bågläge på drygt en halvmeter som jag inte sätter. Klotet fastnar i och Esben hoppar över och vinner. Mycket surt att förlora på att missa ett enkelt slag. Däremot tyckte jag att Esben var bra och hade bättre precision än mig totalt under matchen.

Tredjeprismatch mot Roar. En 19-poängsmatch. Jag håller en ledning hela partiet och börjar slappna av. Efter ledning 9-6 slarvar jag lite och det blir 9-9. På sista bågen har Roar chansen att vinna med ett 5-metersslag. Han träffar sitt klot med underkanten på klubban i översvingarna och jag kan enkelt avgöra matchen. Det är så det kan gå om man håller på att svinga klubban fram och tillbaka över kloten.

I finalen gör Joi den största upphämtningen jag sett och vänder ett 2-6 underläge till seger i sista game. Fantastiskt bra spel på slutet och återigen NM-guld till en svensk spelare. Det än nog bara en tidsfråga tills en Norrman vinner tävlingen. Det har flera bra spelare och bättre träningsförutsättningar än oss. NM har blivit en riktigt bra tävling. Hög nivå på matcherna i slutspelet och en fantastiskt trevlig plats att spela på. Jag hoppas att fler spelare från Sverige ställer upp nästa år.

Visningar: 82

Taggar: nm, tävling

Kommentera

Du måste vara medlem i Svenska Krocketförbundet för att lägga till kommentarer!

Gå med i Svenska Krocketförbundet

© 2020   Created by Joi Elebo.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor