Det går bra nu.

Vinst mot Mulliner i EM-finalen känns ganska skönt. Jag hade spelat både bra och dåligt i matcherna fram till finalen. Vann med 2-1 i game från åttondelen och framåt. I finalen hade jag maximalt med flyt och vann efter ett turslag vid sista och avgörande bågen.

I gruppen gick det hyffsat.
Vinst mot Juliana Hack, Juha Torkkeli, Esben Krogstad, Richard Thompson, Kevin Ham. Förlust mot Klaus Gollhofer. 5-1 i matcher betydde första plats i gruppen.

Åttondel mot belgaren Pierre Beaudry. Det var han som slog ut mig i samma skede av tävlingen förra året. Det var gött att få revansch, jag vann med 7-6 i avgörande game.

Kvartsfinal mot Andrea Pravettoni från Italien. Andrea har varit i final tidigare i EM och spelar stundtals väldigt bra. Det blev en jämn match där jag vann med 7-6 i avgörande game.

Semifinal mot ett nytt stjärnskott. James Goodbun är redan väldigt bra trots att han bara är 17 år. Detta var den match jag upplevde som svårast. Jag vände ett underläge i sista game och vann det till slut med 7-6.

Final mot Stephen Mulliner. Han hade vunnit de två senaste EM-tävlingarna och varit topprankad i hur många år som helst. Det var på sätt och vis tur att han inte blev utslagen i semin utan gick till final. Det känns större på något sätt att få vinna mot just honom. Mina båggenomgångar fungerade inte alls i finalen. Däremot hade jag grym precision i rensningarna och det var detta som jag tycker avgjorde till min fördel. 7-6 i sista och avgörande game även här. Grattis till mig, jag är bäst.

Övriga svenskar i tävlingen var Ulf Söderberg, Joakim Norbäck och Lars-Inge Nilsson. Ulf och Lars-Inge underpresterade tyvärr och hamnade bland de sista platserna. Joakim däremot gjorde en stabil insats och blev till slut nia i tävlingen. En mycket stark placering för att vara hans första tävling utomlands.

De högst rankade svenskarna; Anton och JohnT kunde tyvärr inte delta i tävlingen. Det är nästan lite tur för engelsmännen, annars hade Sverige dominerat ännu mer.

Snart dags för British Open, då gäller det att återigen prestera på top.

Visningar: 59

Taggar: EM, tävling

Kommentera

Du måste vara medlem i Svenska Krocketförbundet för att lägga till kommentarer!

Gå med i Svenska Krocketförbundet

Kommentar av Simon Carlsson den 3 Juni 2010 kl. 10.52
Det är inte många svenskar som vunnit mot Birger. Du tillhör en exklusiv skara.

British Open blev förresten inte av. Den tävlingen var redan fulltecknad tyvärr. Synd att de inte kan ha korrekt information i Fixtures Calendar.
Kommentar av Lars-Inge Nilsson den 2 Juni 2010 kl. 15.46
Underpresterade? Det är ett snällt ord, för det betyder att man är bättre men av någon anledning inte visar det. Ungefär som Ronnie O´Sullivan - som är bäst men sällan vinner en tävling.

Nåväl, jag vann i varje fall mot Birger. Det är något som är ganska få förunnat.

© 2020   Created by Joi Elebo.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor