Svenska Krocketförbundet

Krocket spelas med klubba och klot

Hej

Jag och min man Peter har nyligen spelat AC Crouquet i Portugal och blev riktigt "bitna" och vill nu börja spela i Sverige.

Vi bor på Södermalm i Stockholm och har sommarstuga på Tynningö som ligger mellan Vaxholm och Gustavsberg. 

Ser fram mot kontakt med övriga som vill dela med sig av info kring spelet och även spela med oss.

vänligen

Christina och Peter Dannberg

Visningar: 112

Inlägg i den här diskussionen

Hej Christina,

Jag och min fru Carin bor också på Södermalm och vi är också "frälsta" på den krocket, men det finns ju inga spelplaner! Därför har jag en idé till rn förrändring av detta och tagit ett initiativet till att försöka få till ett antal olika spelplaner i Sverige. De som har kunskapen, utrustningen och lämplig mark samt potentiella krocketspelare är golfklubbar. Jag har kontaktat Ringenäs GK utanför Halmstad och där har vi satt upp en spelplan i full storlek. Inför detta har jag tagit fram en Handbok för krocketanläggningar för golfklubbar, samt en massa annat material som t ex regel häften, bokningssystem mm.

Jag har nu i veckan varit i kontakt med Troxhammars GK på Ekerö och de är mycket intresserade att dra igång spel där. Jag håller också på med en annan golfklubb i Haninge.

Vi är sedan ett antal personer som kommer att åka till Croquet Academy i England i början av april för att utbilda oss som klubb instuktörer.

Du får gärna ringa mig för mer information.

Mvh

Pege Gustafsson

Tel:070-5360001 

Hej Pege,

Det låter ju toppen ifall det kunde bli fler spelplaner. Jag är övertygad om att sporten kommer växa om det skapas bättre förutsättningar och möjligheter att spela i närheten där man bor. Både vi och ett annat par som vi spelade med i Portugal tyckte det var jättekul.  Fler borde få möjligheten att testa.

vänligen

//Christina

Hej,

Pege är en mycket bra ambassadör för krocketen. Sphaera har i Vendelsö en fullstor plan som ska tas i bruk till våren/sommaren och då är ni välkomna. 

Göran

Hej igen.

Vi inser nu att det inte var AC vi spelade, utan Golf Crouquet.  

//Christina 

Hej

Det är det vi spelar!

Ring mig gärna

Mvh

Pege

0705360001

Hej Sphaeta Croquet! Jag har fått era kontaktuppgifter via Margot på Bela Romao Fuseta som Christina Dannberg träffat där. Hoppas på att kunna få vara med i er klubb!!

RSS

© 2019   Created by Simon Carlsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor